2013-10-17

Drömmen om Palestina är en dröm om Israel
av Gunnar Stensson

Drömmen om en tvåstatslösning, med ett demokratiskt Palestina som lever fredligt sida med Israel lever inom den europeiska unionen, skriver Mats Skogkär, SDS 15/10.
   Han nämner inte att drömmen lever också inom Obama-administrationen och FN, som i den ser den enda möjligheten att rädda Israel.
   ”Och att hålla drömmar vid liv är inte alltid billigt”, skriver han också. En marknadsliberal tänker främst på pengar. Det gäller att hålla i plånboken
   Kanske är drömmen om en tvåstatslösning omöjlig. Netanyahu gör allt vad han kan för att krossa den. När han lyckats med det – påhejad av bl.a. Mats Skogkär och den amerikanska tepartyrörelsen – kommer de demografiska realiteterna att avgöra.


Allt fler israeler lämnar Israel, av fruktan och avsky för dess konfrontatoriska och rasistiska politik, förkastad av hela världen, samtidigt som Israels arabiska befolkning inom några få decennier blir en majoritet i Israel.
   Staten Israel i dess nuvarande form kommer då att utplånas. Kanske den under en övergångstid efterföljs av en rasistisk diktatur, som i längden visar sig ohållbar.
   Ansvaret vilar tungt på Netanyahu och hans megafon Mats Skogkär. Och förvåningen över Sydsvenskans stöd till Skogkärs extremism växer.
   Vi andra – FN, EU, USA, Sveriges riksdag – fortsätter att hålla drömmen om Palestina – och Israel – vid liv, även om den blir dyr.

Inga kommentarer: