2014-12-11

Politiken

Vänsterpartiet i Lund gör ett nyhetsblad i anslutning till fullmäktigemötena. Nu är årets 8:e nummer ute som skriver om vad som tilldrog sig på de två fullmäktigemötena i november.
   ”Vänsterpartiets förslag om att avskaffa delade turer gick igenom” är rubriken på bladets huvudartikel. I detta nummer skrivs också om vad som händer i regionen.

November månad har inneburit två fullmäktigemöten.
Helena Falk rapporterar från båda mötena.
Under fullmäktige den 6 november debatterades Angelica Svenssons (V) motion om att avskaffa delade turer inom Lunds kommuns verksamheter. Partierna i det röd-grön-rosa samarbetet var alla överens om att detta är mycket viktigt. Mest överraskande var kanske att SD tog tillfället i akt att argumentera för kvinnors rättigheter på arbetsmarknaden. Allianspartierna var dock emot. Bland annat framfördes lösryckta argument om att det blir nästintill omöjligt att lägga schema om delade turer avskaffas. Men det ska nog gå på något sätt ansåg fullmäktige och motionen bifölls.
   På torsdagens fullmäktige den 27 november dök frågan upp igen och nu verkar samtliga partier vara överens om att delade turer är möjligt att avskaffa och bör avskaffas. Nu består skillnaden i hur mycket man anser att denna förändring kommer att kosta. Helt överens kan vi ju inte vara - det vore att göra det hela alldeles för enkelt.
Läs mer i Politiken nr 8 2014

Inga kommentarer: