2014-12-11

Pusselbitar

CIA utövade global terror under president Bushs ”War on Terror”, enligt den rapport som den amerikanska senaten offentliggjorde i veckan. Många länder tvingades eller mutades till medverkan. Även Sverige.
   Läs Tortyrens återkomst av Mattias Gardell och den Augustprisade dokumentära berättelsen Spår av Lena Sundströmom hur den svenska regeringen överlämnade två egyptier till CIA som förde dem till Mubaraks Kairo för att torteras. Den finns nu att tillgå som pocket.

Irland har erkänt Palestina inspirerat av det svenska erkännandet i oktober

Sveriges tillväxt skulle ha varit en femtedel högre om inte inkomstklyftorna vidgats, enligt en OECD-rapport. Annika Falkengren, SEB, som förra året tjänade 29 miljoner, hör alltså till dem som skadat tillväxten mest
   Den tillväxt vi behöver består i utbildning, förnybar energi, vård, bostäder och kollektiva kommunikationer.
   Däremot måste vi stoppa tillverkningen av förgiftade prylar, designade för att skrotas inom ett par år och hamna på ett skrotberg i tredje världen.

På Rapport såg vi ängslig flygplatspersonal springa runt och lyfta bort SAS kundtidningshögar för att norska Fremskrittspartiets medlemmar och andra högerpopulister skulle slippa läsa en artikel av Per Svensson om högerpopulismen i Norden.  
   Det kallas kommersiell yttrandefrihet.

Från Eritrea har över 35000 flytt till Europa i år, tre gånger fler än 2013. Hundratusentals finns i grannländerna. Asylsökande som avvisas tillbaka riskerar fängelse och tortyr.
   Danska regeringen har fuskat ihop en rapport, som enligt Amnesty är helt oanvändbar, för att med den som grund kunna utvisa eritreaner. Främlingsfientlighet och ohederlighet i symbios gör det lätt att utvisa flyktingar.
SDS 10/12

Inga kommentarer: