2020-04-23

Första maj i Coronans tid

Som bekant blir det en första maj utan demonstrationer det här året. VB:s vanliga lista över var och hur vi skall träffas får i år ersättas av lite tips på olika aktiviteter på nätet.
 


Västerpartiet
Välkommen till 2020 års 1 maj-firande - på Facebook!
I år kan vi inte mötas, men vi kan vara tillsammans. Årets firande kommer därför att sändas här på Facebook kl 12-14. Jonas Sjöstedt kommer att hålla tal och det blir artister, samtal och lite annat som vi kommer att berätta om senare - eller så berättar vi inte allt...
Program 1 maj:
12.00 Popsicle! spelar
12.05 Dagens programledare Tiffany Kronlöf hälsar välkommen
12.10 Landet runt! Hälsningar från första maj-firare runt om i Sverige
12.30-12.50 Jonas Sjöstedts 1 maj-tal
13.05 Farhiya Feysal, vinnare av ortens bästa poet 2018, framför en egen text
13.15 Jonas Sjöstedt leder sin talkshow ”Snack med Sjöstedt”. Gäster är Ann Petrén, skådespelare; Roya Hakimnia, Socialistiska läkare; Sanna Tefke, vårdbiträde och fackligt ombud på Kommunal och Stefan Sundström, musiker
13.40 Stefan Sundström och Karin Renberg spelar
13.55 Vänsterns blåsorkester spelar Internationalen
Läs mer på Facebook »


Västerpartiet - Lund
Vi ställer inte in, vi ställer om!
Lunds största första maj firande kommer i år ske digitalt och vi hoppas se dig här hos oss. Detta med anledning av att det under rådande omständigheter inte är möjligt att träffas fysiskt.
Vårt lokala firande kommer att vara strax för det nationella som börjar klockan 12.00. Det nationella kommer bland annat innehålla bland annat tal av Jonas Sjöstedt.
Talare på vårt lokal arrangemang:
Hanna Gunnarsson, riksdagsledamot Vänsterpartiet.
Harald Gerdmar, Ung vänster Lund.
Mårten Pavlov, fackligt förtroendevald i SEKO.
Läs mer på Facebook »
 
Västerpartiet - Malmö
Välkommen till årets 1 maj-firande!
Det har nog inte undgått någon att vi befinner oss i en global kris. Ett läge som slänger om vår vardag och som bland annat lägger grunden för vilka sociala förutsättningar vi har.
Detta års 1 majfirande kommer skilja sig från andra år. Vänsterpartiets styrka är vår gemenskap, vårt engagemang och vår aktivism och de här tre egenskaperna kommer vara nyckelord för att kunna genomföra ett storslaget 1 majfirande!
Var med och bidra till detta storslagna firande!
Läs mer på Facebook »
 


Socialdemokraterna
Första maj, första maj! Varje sliten kavaj.
Vi ska självklart fira arbetarrörelsens dag även i år, om än på ett lite annorlunda sätt. Årets första maj-firande flyttar vi till ditt vardagsrum genom ett digitalt firande, där du bland annat får höra tal från Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson, se inslag från olika håll i landet och på ett digitalt sätt stå mitt i folkrörelsesamlingen.
Vi sänder live med ett program kl. 11.00. Sändningen kan du se på Socialdemokraterna och LO:s Facebook-sidor och på Socialdemokraternas Youtube.
Läs mer på Facebook »


Socialdemokraterna - Lund

Hittade ingen info på Facebook (än?)
 
Socialdemokraterna - Malmö

Socialdemokraterna, LO och ABF ska självklart fira arbetarrörelsens dag även i år, om än på ett lite annorlunda sätt: på Socialdemokraterna i Malmös facebooksida.
Årets firande flyttar vi hem till ditt vardagsrum genom ett digitalt firande. Det blir tal av vår partiordförande Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, samtal med lokala malmöföreträdare från Per Albin Hanssons födelsehem i Kulladal och mycket mer.
8.00 Våra skånska Första maj-hälsningar ges av Niklas Karlsson och Per-Ola Nilsson, Socialdemokraterna i Skånes och LO-distriktet i Skånes ordförande. 9.00 Intervju med ordförande för Socialdemokraterna i Malmö Joakim Sandell, Shler Bradostin från SSU Malmö och LO Malmös ordförande Erol Dramer.
11.00 Livesänt tal av partiordförande Stefan Löfven och LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Sändningen visas även på SVT Forum (endast talet, inte hela arrangemanget).
Läs mer på Facebook »
 



Kommunistiska Partiet
Fira arbetarklassens egen dag tillsammans med oss i Röd Front!
2020 är på många sätt ett ovanligt år. Coronapandemin överskuggar det mest och så även 1 majfirandet. Därför ordnar vi i år ett nationellt digitalt firande som sänds direkt här på Facebook med start kl 14.00.
Arbetarklassen har länge varit tillbakatryckt och attackerna har på senare tid duggat tätt med inskränkningar i strejkrätten, försämrad arbetsrätt och en nyliberal politik som drivs av socialdemokratin. Nu i coronatider läggs det ena förslaget efter det andra för att rädda företagen men få åtgärder vidtas för att skyddare arbetare och vanligt folk. Därför har vi lanserat "Ett arbetarprogram för att möta krisen" och detta står i centrum för årets 1 maj.
★ Rädda jobben, inte aktieägarna!
★ Inga gräddfiler i vården - förstatliga privata sjukhus!
★ Ett solidariskt samhälle - bort med kapitalismen!
Läs hela krisprogrammet här:
Välkommen att delta i Röd Front!
Läs mer på Facebook »
 



Revolutionär 1 maj

1 maj blir inte som vanligt i år. I år kommer vi inte gå tillsammans genom staden. Men i år, precis som alla andra år, är vi många. Och i år precis som alla andra år ska vi visa det. Vi ska visa varandra att vi tillsammans kämpar för ett annat samhälle bortom kapitalistiska kriser och där staden tillhör oss. Vi ska visa att det går att vara solidariska och starka tillsammans trots den viktiga sociala distanseringen som nu råder.
Läs mer på Facebook »

Inga kommentarer: