2010-06-03

Gunilla Svensson får helhjärtat stöd från Klostergårdens byalag av Gunnar Stensson

Klostergårdens byalag välkomnade projekt Arenaparken när det presenterades. Det gör vi fortfarande. Se till att det äntligen genomförs!
De 450 nya bostäderna skulle innebära en vitalisering av hela Klostergården, dess centrum, skola och service. Stadsdelen skulle knytas samman med centrum, stadsparken och kommundelarna på väster, aktivitetsparken skulle ge ett välbehövligt tillskott till Klostergårdsfältet.
Lund behöver bostäderna!
Den enda maning vi hade var att den gröna förbindelsen mellan Höje å och stadsparken måste bevaras.
Matcharenans läge kommenterade vi inte förrän den huvudlösa tanken att placera den på korpfotbollsplanerna dök upp. Då blev vi tvungna att säga nej!
Allt detta finns dokumenterat i våra yttranden som kan läsas på Klostergårdens byalags hemsida! Vi ger arkitekten Gunilla Svensson vårt starka stöd! En bild i Sydsvenskan visar henne stående på den trista asfaltplan som ska förvandlas till det vackra hoppbackehuset. Vi har länge sett fram emot att slippa denna fula blåsiga parkering! Snarast möjligt!
Under Klostergårdsskolans internationella vecka demonstrerar jag planen för skolans elever. Det kommer också jag också göra i samband med söndagspromenaden den 6 juni. Härmed inbjuder jag Gunilla Svensson att, om hon har möjlighet, själv presentera den. Vi samlas söndag klockan 15 på Kyrktorget i Klostergården.
En annan sak. Politikerna schabblar ännu en gång med bygget av Mötesplats Klostergården. Alliansen vill trots löften skjuta upp det två år, de rödgröna ett. Vet hut, politiker och tillskjut de 2,4 miljoner som krävs för att bygget ska komma igång i år!
Gunnar Stensson, Klostergårdens byalag

Inga kommentarer: