2012-11-01

Gerillakamp mot Sydsvenskans sionism

Hur smyger man in en artikel som kräver ett stopp för Israels blockad av Gaza i Sydsvenskan förbi Mats Skogkär och grabbarna i ledarredaktionen?
   Många har försökt och misslyckats, men Helena Hägglund har funnit knepet. Man maskerar sin artikel till kritik mot Ship to Gaza! Så nu kan den läsas på Sydsvenskans kultursidor 31/10. Stoppa Israels folkrättsvidriga blockad! 

Patrik Svensson upptäckte rapporten som avslöjar att två tredjedelar av den israeliska befolkningen  vill beröva palestinierna rösträtten vid en annektering av Västbanken. Han smugglade in den i en liten notis på kultursidan.
   Skogkärs vakthundar nosade upp notisen. Thomas Lunderquist som också var aktiv i debatten om Israels invasion i Gaza (han fick svar på tal av Lasse Söderberg och Petter Larsson) drämde till med en PEW-undersökning från 2009 som visar att över 90 procent av egyptierna, jordanierna, palestinierna och libaneserna har en negativ inställning till judarna. Han påstod att den förtegs (ordvalet känns igen från Tryckfrihetsföreningen).
   I själva verket står Pew-undersökningen sedan länge i centrum för en intensiv debatt. Patrik Svensson svarar, att han hoppas att undersökningen som avslöjar israelernas längtan efter apartheid får samma spridning.
SDS 31/10

(Apropå att palestinier är negativa till judar, se Five Broken Cameras)

1 kommentar:

Petter Larsson sa...

Snälla rara, säg mig att ni inte på allvar tror att ledarredaktionen skulle kunna stoppa – eller ens känner till – vad som trycks i andra delar i tidningen.