2013-01-31

DOC LOUNGE 5 februari


CHINA HEAVYWEIGHT
Av Yung Chang / Kina,Canada 2012 / 89 min
GÄSTER & SAMTAL: Marina Svensson och Annika Pissin -  forskare för Centrum för öst- och sydöstasienstudier vid Lunds Universitet – gästar oss under kvällen och samtalar om
utvecklingen, vilka möjligheterna unga på landsbygden har och hur situationen för barn och unga är i Kina idag.
DJ: Mer info kommer inom kort
STORY: På landsbygden i centrala Kina rekryteras fattiga ungdomar av professionella boxningstränare. Under deras väg mot toppen blir de inte bara skolade i boxningens konst; de lär sig också om livets spel, mognar och blir vuxna, med förhoppningar om att bli morgondagens mästare i västerländsk boxning.
Fyllda med drömmar om stora världsmästerskap och med hoppet om att bli Kinas nästa hjälte tränar de hårt och disciplinerat. Men vägen till att bli professionell boxare är tuff och det kan väga tungt på dessa unga flickor och pojkars axlar. När väl examen närmar sig står eleverna inför ett svårt beslut – ska de slåss för den kollektiva tanken eller för sin egen utveckling och framtid?  Ett val många står inför i det nya Kina.
MAT&BAR: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00 PRIS: 80kr / Student 60kr / GULDKORT (fri entré hela våren) 300kr

Inga kommentarer: