2013-04-18

Installera solcell-system i ”Mötesplats Klostergården”!

Medborgarförslag den 16 april 2013
Bygget av Mötesplats Klostergården är i full gång. Grävmaskiner, bandschaktare och lastbilar med jord och grus dånar och trängs i den stora gropen bredvid Klostergårdens bibliotek. När byggnaden blivit färdig ska den rymma Fritidsgård, bibliotek och lokaler för kultur- och föreningsverksamhet. Åldrar och intressen i Klostergården ska integreras.
   Inom mindre än ett år ska byggnaden vara klar. Men än så länge finns bara en stor grop.
   Nu är det dags att planera för solenergi i Mötesplats Klostergården!

Anders Lindroth, professor och forskare i Lund i klimatpåverkan påpekade i Sydsvenskan (18/12 2012): - Om många gör det lilla händer det något. Solenergi har nått stora framgångar i Tyskland. De har politiskt sett till att det fått ett väldigt genomslag och vi skulle kunna ha något liknande i Sverige. Det behövs incitament för att sätta igång, men när några gör det får det spridning.”

Att installera solenergi är en lönsam investering som dessutom gynnar klimatet.
   Genom att installera solceller på tak och väggar i Mötesplats Klostergården – liksom i Kristallen - skulle Lunds kommun kunna bli en föregångare och ge incitament för bostadsrättsföreningar och hyresvärdar i Lund – och för andra kommuner och på sikt för hela det svenska samhället. Intresset finns och växer snabbt.

Vi förslår därför att Lunds kommun installerar en solcellsanläggning på Klostergårdens Mötesplats i samband med att byggnaden uppförs.

Jan Engvald, Nordanväg 10, 222 28 LUND
Nilla Bolding, Gråvädersvägen 4 H, 222 28 LUND
Magnus Hultgren, Nordanvägen 18, 222 28 LUND
Marie Hegnelius, Vårvädersvägen 4 G, 222 27 LUND
Gunnar Stensson, Vårvädersvägen 4 G, 222 27 LUND

Inga kommentarer: