2016-09-22

Säsongspremiär Doc Lounge Lund: BUGS


 
Kan insekter rädda världen?
Varför skulle människor äta insekter? Filmskaparen Andreas Johnsons dels aptitliga och dels motbjudande dokumentär ”Bugs” undersöker frågan om huruvida insekter kan rädda världen. Resultatet blir lika mycket en kulinarisk resa som en politisk konversations-startare. Välkomna till Doc Lounge Lunds säsongspremiär!
   Trots att både forskare och jordbruksnäringen har börjat prata om insekter som framtiden för hållbar mat har inte tanken på att äta småkryp vunnit så mycket popularitet hos människor i allmänhet. Kökschefen Ben Reade och forskaren Josh Evans från Nordic Food Lab i Danmark vill försöka ändra på det. Med fokus på mat-mångfald och delikatesser ger de sig ut på en resa runt jorden för att ta med sig världens smaker in i politiken. De samlar larver i Australiens vildmarker, plundrar jättegetingbon i Japan och går på matmässor där företag säljer in smaklösa, massproducerade syrsor. På sin resa sätter de sin egna haute-cuisine touch på lokala specialitéer och lagar bland annat syrs- och gräshoppsravioli, larv-glass och ceviche på bilarver.
Tisdag, 2016-09-27 19:00, Mejeriet, Lund
80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (200 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Vid förköp av både entré och soppa hos Tickster reserverar vi sittplats vid bord.
Trailer »

Inga kommentarer: