2008-09-25

Bildande reklam
av Göran Persson

Under min korta men dock karriär som tidningsbärare så slogs jag att märkena med "Ingen Reklam" var så oerhört frekventa på brevlådorna. Detta är naturligtvis mycket bra men var försiktig med att tillämpa principen på din mail-brevlåda, för då kan du missa lite bildning. Jag fick följande text idag i ett mail:

"Prokrastinerar du just nu?
Hej Göran
Finns det något viktigare du borde göra just nu? Något viktigare än att läsa mail kanske?
Det finns ett ord för det. Jag tycker att själva ordet pro-kra-sti-nera låter förfärligt jobbigt och som något jag helst inte skulle vilja befatta mig med.
Speciellt som det innebär att man håller på att dra ut på saker. Att man skjuter upp dem till senare. Jag såg ordet först på engelska och var tvungen att slå upp det och hittade följande definition på Wikipedia:
Prokrastinering är en term inom psykologin. Den innebär ett uppskjutande eller undvikande av en handling eller uppgift som kräver ett avslut, genom att man fokuserar på en annan handling eller uppgift. För personen som prokrastinerar kan detta leda till stress, skuldkänslor, produktionsbortfall, krismaximering och andras spott och spe för att man inte tar sitt ansvar."

Vad ville man då sälja med denna inledning? Jo, med CRM-system och IP-telefoni så slipper man att pro-kra-sti-nera. Jag köpte inget men skall försöka lägga ordet på minnet.

Inga kommentarer: