2014-08-28

Kom tillbaka, MP! Ni saknades av Gunnar Stensson

Samtidigt som Skåne mot rasism demonstrerade i Malmö samlade S, V, F! och Vårdpartiet drygt femhundra upprörda lundabor i alla åldrar till en vårdprotest. Ingen enda polis syntes till. Det ledde till att det blev besvärligt att korsa den hårt trafikerade Bangatan. Poliserna var väl i Malmö.
   Lena Fällström, S, var demonstrationsvakt. Hon gladdes över att så många hade kommit, men också över att Tekniska nämnden enhälligt hade anslutit sig till hennes förslag att tillmötesgå ett medborgarförslag från 21 Klostergårdsbor om en ny utredning av servicebussarna, som hon berättade om i förra numret av Veckobladet.
”Det hör också till vården, underströk hon. Det är viktigt att våra sköraste medborgare lätt kan nå sina vårdcentraler!”

”Patienter och arbetsmiljö – hur många patienter ska dö?” löd ett av de slagord som skanderades under vandringen från Clemenstorget till Stortorget, där Saima Jönsson, förstanamn på V:s valsedel till regionfullmäktige, och Henrik Fritzon, S, lovade en vårdpolitik som sätter patienter och arbetsmiljö i centrum.
   Ett parti saknades i lördagens vårdprotest i Lund: Miljöpartiet.
   Miljöpartiet ingår i den borgerliga femklövern i Region Skåne och delar alltså ansvaret för den förda vårdpolitiken. Dock kunde jag se flera enskilda miljöpartister som genom att demonstrera protesterade mot det egna partiets politik.
   De kan bidra till att vrida politiken rätt igen genom att kryssa partiets toppnamn Karin Svensson Smith, på partiets riksdagslista.

Inga kommentarer: