2018-04-26

Tiggeriförbud är tyranni av Gunnar Stensson

Nu vill flertalet svenskar ha ett tiggeriförbud. De vill inte se tiggarna. Tiggarna har avhumaniserats. Särskilt i rika områden som Vellinge och Danderyd och Staffanstorp. I Lund vill Sverigedemokraterna förbjuda tiggeri på Stortorget, Clemenstorget och vid stationen.
   Moderaterna har lagt ett lagförslag som kriminaliserar tiggandet. Tiggarna ska bort från våra gator. De ska tvingas att betala böter.
   Det finns undantag från kriminaliseringen. För de rika. Om de någon gång glömt den stinna plånboken efter en festlig kväll på lyxkrogen.
   Moderaterna vill tvinga den underbemannade polisen att jaga tiggare! Den som fångar flest vinner. Men poliserna får mindre tid för den verkliga kriminaliteten.
   Vad ska tiggarna leva på? Några tusen fattiga förlorar plötsligt sin utkomst. De måste ju äta.
   De är romer. Fattigdomen orsakas av sekler av förföljelser. Många är medborgare i Rumänien och Bulgarien. Och EU-medborgare. I EU råder fri rörlighet. Resandefolket romer kommer inte att sluta att resa. De kanske kan bli gårdfarihandlare som judarna i stadsdelen Nöden för drygt hundra år sedan. ”Gårdfarihandlaren” i Klostergårdens centrum påminner om dem.
   Det är tiggerihatarmajoritetens röster Moderaterna fikar efter. I tv-rutan står store Gunnar Strömmer och lille Tomas Tobé bredvid varandra och ler insmickrande medan de presenterar sitt orimliga lagförslag. Helan och Halvan. Men skrattet fastnar i halsen.

Nästa dag kritiserar Ulf Kristersson, M, Annie Lööf för att hon vill att 9000 afghanska barn ska få stanna i Sverige och fortsätta sina studier i gymnasier och grundskolor i stället för att skickas tillbaka till krigets och terrorns Afghanistan.
   Moderatpolitiken är konsekvent. Det gäller att kriminalisera och fördriva så många som möjligt och hålla hårt i plånboken. De är inte ensamma. SD, KD och L tävlar med dem om hatarnas röster. Där finns till och med en del socialdemokrater. Tyranni utövas som vanligt av en majoritet. Detta ger oss anledning att formulera en lundaversion av motståndets lilla katekes.

Låt ingen skrämma dig från medmänsklighet.
Skaffa dig en personlig vän bland tiggarna. Förhör dig om hans eller hennes familj och behov. Se till att regelbundet förse din vän med en rimlig gåva. 20 kronor var dag blir 140 kronor i veckan. Kom ihåg att alltid ha några småmynt i fickan att ge till varje tiggare du möter. Att tigga är en demonstration mot bristerna i samhället. Att ge till tiggaren är att göra motstånd. Minns Vietnam-bössorna 1965 till 1975!

Inga kommentarer: