2020-05-21

Friday for Future alla fredagarUnder Coronapandemin så strejkar vi främst #digital, #flattenthecurve, #climatestrikeonline.
Håll utkik på hemsidan och i gruppen efter ev andra aktiviteter på fredagen. Några personer finns vid lunchtid på plats på Stortorget under behörigt avstånd till varandra.


Foto: Pressbild från nätverket Klimatsverige 

Sko-strejk för en klimatsmart omstart
lördag den 30 maj


Lördag den 30 maj arrangeras sko-strejker för klimatet på minst 22 platser i Sverige. Gräsrotsinitiativet kommer från SaturdaysForFuture, Klimataktion och lokala FridaysForFuture-föreningar i Leksand, Malmö, Ekerö, Lund, Höör (29/5), Kristianstad, Uppsala (29/5), Lysekil och Årsta. Sko-strejken vill att stimulans- och stödpaketen i coronapandemins kölvatten ska, med omsorg om människor och miljö, vara klimatsmarta och bidra till ett hållbart och tryggt samhälle. 
 - I varje kris finns en möjlighet att skapa ett bättre samhälle. I en tid när människor inte får samlas i stora grupper blir sko-strejken ett sätt att påminna politiker om alla människor som de senaste åren engagerat sig för en snabb omställning för att lyckas med Parisavtalet, säger Pia Björstrand, talesperson för Klimataktion.
Läs mer om aktionen »

Inga kommentarer: