2009-01-15

Appell från ett vuxenkollektiv fjärran från Lund....
av Herman Schmid

Nu har det kommit igång, det kollektivprojekt som Bertil Egerö berättade om i detta blad för nästan ett år sedan. Ett vuxenkollektiv (+40) med 40 lägenheter (2:or och 3:or) och ett gemensamt hus som ligger där det urbana Malmö slutar och den skånska slätten tar vid, på gångavstånd från strandängarna mellan Sibbarp och Klagshamn och just bortom Öresundstågets bana mot Köpenhamn och kontinenten.


Uppbyggt efter den välkända modellen från Stockholm och Lund är det likväl helt annorlunda vad gäller rekrytering och vardagsliv med mycket mera. Den som vill veta gör klokt i att komma till en Öppet Hus-visning lördagen den 17 januari kl. 11.00. Där presenteras projektet, visas lägenheter och gemensamma lokaler och träffas de nyblivna kollektivisterna i all deras mångfald!
Res till Malmö C, tag buss nr 5 mot Bunkeflostrand, stig av vid hållplatsen Annestad och gå knappt 100 meter till Sadelmakarebyn 6 och du är framme. Eller tag buss 4 mot Klagshamn, stig av vid ICA-butiken i Bunkeflostrand och gå Gottorpsvägen nordost till sista kvarteret på vänster sida (ca 12 minuter). I kyla eller motvind, kör i bil hela vägen, det är ännu lättare!
För ytterligare information se www.boaktiv.se eller ring undertecknad
(tlf. 0709 310966), som vill passa på att tacka Bertil Egerö och Veckobladet för rapporten från i vintras som helt och hållet kom att forvandla mitt vardagsliv!

Inga kommentarer: