2010-08-19

Folkpartiets ”schoolgate”? av Ulf Nymark

Alltfler kommunanställda och praktikanter inom Lunds kommun vittnar nu om att de fått ebrev från den folkpartistiske barn- och skolnämndsordföranden Lars Hansson, trots att de aldrig varit i kontakt med honom. Det är illa, mycket illa, om nämndsordförande Hansson nyttjar sin ställning som arbetsgivarföreträdare för att sprida politisk propaganda. Om det förhåller sig på det sättet är inte bevisat, men de omfattande vittnesmålen i massmedia pekar i den riktningen.

Men det är sju resor värre om Lars Hansson också använt sig av e-postadresser som föräldrar till barn i stadens skolor lämnat till skolan. Demokratisk Vänsters representant i kommunstyrelsen har fått uppgifter om att i varje fall ett par personer som inte är kommunanställda, som heller aldrig varit i kontakt med Hansson och vars enda direkta kontakt med kommunen är att barnen går i kommunala skolor också fått Hanssons ebrev.

Kommunledningen måste nu ta sitt ansvar och göra en seriös utredning för att klargöra om Hansson missbrukat sin ställning och nyttjat kommunens adressbok över anställda och/eller skolornas adresser till barnens föräldrar. En sådan utredning ligger i högsta grad i lundabornas intresse. Men det borde också ligga i Hanssons eget intresse att klarhet skapas, om det nu är så rent mjöl i den folkpartistiska påsen som Hansson själv hävdar.
Ulf Nymark, Demokratisk Vänster

Inga kommentarer: