2010-12-09

Rädda gatubarnsprojektet i León! av Cecilia Lindblom

Lunds vänortsprojekt i León i Nicaragua är i fara. Det är framför allt gatubarnsarbetet som riskerar att försvinna när ett stort antal bidragsgivare från Lunds kommun går i pension.
När löneavdraget "Tian till Léon" försvinner kan du som blir pensionär istället betala 100 kronor om året till vänortsföreningen som förmedlar pengarna. Denna möjlighet är förstås öppen för alla som vill bidra.
Lunds kommun är sedan mitten av 1980-talet vänort med universitetsstaden León i Nicaragua. För att stärka banden mellan de båda städerna finns det också en vänorts­förening som står för de praktiska kontakterna.
   Genom frivilliga bidrag från anställda vid Lunds kommun, den så kallade ”Tian till León” som dras från lönen varje månad och administreras av Vänortsföreningen, har vi genom åren kunnat ge stöd åt projekt inom skola, sjukvård, bibliotek mm.
   Vårt mest långvariga och framgångsrika projekt har varit ett gatubarnsprojekt som tar hand om vilsegångna ungdomar och hjälper dem till utbildning, praktik och arbete. Detta har bidragit till att León omnämns som den stad i Centralamerika där man tryggast kan gå omkring på gatorna utan rädsla för ungdoms­gäng.
   Nu är det risk för att vi inte kan fortsätta att driva projektet eftersom ett mycket stort antal kommunanställda givare går i pension den närmaste tiden.
   Men du kan bli bidragsgivare och hjälpa oss att fortsätta att driva vårt viktiga gatubarnsprojekt.
   Om du är anställd av Lunds kommun eller får arvode från kommunen som politiker kan vi enkelt ordna det genom att du kontaktar ordföranden Cecilia Lindblom, tel 046 211 53 86,
e-post cecilia.lindblom@bredband.net
   Om du inte är kommunanställd kan du anmäla dig som givare av ”En hundralapp till León” till Vänortsföreningen Lund-León pg 11 69 57-2 och varje år få en påminnelseavi.
   Du kan också bli medlem i föreningen, årsavgift 100 kr till pg 11 69 57-2.
    Varje krona går oavkortad direkt till gatubarnsprojektet utan administrationsavgifter.

Inga kommentarer: