2015-04-09

Nytt nummer av PolitikenSaxat ut numret:

Anders Jarfjord nyvald ordförande
Vänsterpartiet Lunds årsmöte avlöpte samlat och trevligt. Men lite iögonenfallande var nog att en byggnadsarbetare efterträdde en annan som ordförande för föreningen.
   Partiet har växt kraftigt på senare år, med över 300 medlemmar och en sprudlande aktivitet känns det bra inför framtiden trots det osäkra läget i kommunfullmäktige.
   Anders påpekade att han ville att “Vänsterpartiet skulle bli ett parti för vanligt folk, inte för folk som representerar vanligt folk”. Det anger en öppen och positiv ton som förhoppningsvis bidrar till att än fler tar steget att engagera sig i partiet för en mer jämlik värld.
   Årsmötet beslutade även att Vänsterpartiet ska genomföra en kampanj för att lyfta de osäkra förhållandena på dagens arbetsmarknad, inte minst situationen för kvinnor.
   Anders är ersättare i kommunfullmäktige, sitter i tekniska nämnden och inte minst: är ordförande för Byggnads Lundabygden.
   Den tillträdande styrelsen består nästan enbart av nya krafter, som kan ge en entusiastisk start på det politiska arbetet:
Anders Jarfjord (ordf), Abe Bergegårdh, Görild Malmberg, Karin Oscarsson, Andrea Pettersson
Gunilla Wahlberg och Viktor Voigt (kassör)

Inga kommentarer: