2016-04-21

Kungafjäsk för miljoner av Bengt Hall

Landshövdingen i Skåne, Margareta Pålsson, har föreslagit en lite ovanlig doppresent till den nye hertigen av Skåne, prins Oscar. (Hertigtiteln är förövrigt en hittepåtitel som Carl Gustaf har roat sig med. Den saknar all betydelse.) Doppresenten är en ”naturlek”, en slags lekpark som ska byggas upp i nationalparken Söderåsen i nordvästra Skåne.
   Det kommer att kosta en miljon kronor som landshövdingen tänker sig att kommunerna i Skåne ska vara med och betala. Dessutom tillkommer driftskostnader på mellan 100 och 200 000 kronor per år.
Vad säger till exempel invånarna i Bjuv efter beskedet om Findus nedläggning? Vill de vara med och samla in pengar till ”lillprinsen”?
   ”Visst är det en fin idé´? Det blir väldigt trevligt. Han (Oscar) kan åka hit och leka varje fredagseftermiddag. Och när han inte är där kan de skånska barnen komma dit och leka”, säger Margareta Pålsson till SvT.
   Är det länsstyrelsens uppgift att organisera kungliga uppvaktningar?  Jag hoppas att de skånska kommunerna har kurage nog att tacka nej till landshövdingens invit. Trams som hertig- och hertiginnetitlar bör snarast bemötas med total tystnad. Monarki, prinsar och hertigar hör hemma i bröderna Grimms sagor och medeltiden!
Bengt Hall, Republikanska Föreningen

Inga kommentarer: