2017-03-23

Sagan om president Rumpa Del 4. 100 000 Rumpaskolor av Mr. Hyde

Välkommen Betsy, sa president Rumpa, log brett och bredde ut armarna. ”Se inte så rädd ut.  Du ska bli min utbildningsminister. Du ska fixa en billigare skola än den Obama belastade oss med. 13 procent billigare. Jag ska ju bygga en mur och fixa bomber så jag kan bomba Kina tillbaka till stenåldern, som Nixon brukade säja under Vietnamkriget. Det kostar! Och så vill jag skilja de rika, smarta eleverna från alla jävla dumhuven, idioter, svartingar, invandrare och kriminella.”
 

 
”Javisst, president Rumpa. Ska ske!” svarade Betsy DeVos och log självsäkert.
   ”Du får kalla mej Donald.”
   ”Tack Donald. Jag tänker göra som i Blekinge...”
   ”Blekinge! Fucking Blekinge! Varför nämner du Blekinge? Kan dom fixa sånt?
   ”Dom har jobbat på det i 25 år. Och dom har lyckats.
   ”Förklara. Men kort!
   ”Skolorna är privata. Regeringen delar ut skattemedel till barnen. Det kallas skolpeng. Sen konkurrerar skolorna om barnen. Rena slavmarknaden, faktiskt. Många barn, många skolpengar. Men det gäller att få dom billigaste barnen – dom som är billigast att undervisa, alltså. Dom lockar man med höga betyg och förstås en rejäl marknadsföring. På tio år har man sorterat bort, hur var det herr presidenten sa, alla jävla dumhuven, idioter, svartingar, invandrare och kriminella. Dom får gå i billiga skräpskolor tills dom blir gamla nog att landa i fängelserna.”


 
”Är fängelserna privata också?”
   ”Nej, där är vi föregångare.”
   ”Så jävla genialt! Men funkar det verkligen?”
”Det kan herr presidenten lita på! Blekinge är ensamt i världen om det här skolsystemet. Man kan säga att dom till låg kostnad har byggt en jättemur mellan välbeställda blekansikten och invandrare och annat trash.”
   President Rumpa log brett och omfamnade sin utbildningsminister.
   ”Sätt igång bara! Genomför det blekingska skolsystemet! Men säj att vi har hittat på det själva. Vi ska ha såna skolor i varenda delstat! Vi kallar dom Rumpaskolor. Så kommer vi att ha ett Rumpatorn, en Rumpamur och hundratusen Rumpaskolor.”

Inga kommentarer: