2018-09-06

I skogkanten/Vanaprasthya: Sista chansen!
av Staffan Lindberg


Loppet är kört enligt media. Inget nytt kan hända på ett par dar fram till valet. Sedan blir det troligen ett ”hängt Parlament” (hung parliament). Kilen till höger kan blockera det mesta.

Vad kan ändra på detta?
Det enda är om folk kunde lyssna ordentligt på vad Sverigedemokraterna vill göra med Sverige. Sänka skatterna för de rika, sänka bidragen till kommunerna, vilket drabbar de fattiga och pensionärerna. Sambeskatta så skatten blir högre om båda i familjen arbetar. Ta bort aborträtten efter tolfte veckan. Gå ut ur EU och isolera Sverige. Skicka hem invandrare också de som nu är i arbete. Med den politiken stannar vårt land och förlorar sin framtid. De applåderar Putin och Trump och kan förstöra våra relationer till resten av världen.
   Men hur får man folk att lyssna på detta? Genom att bryta med artigheten och utmana grannen eller vännen. I möten och på Facebook.
   Efter valet och oavsett resultatet, kvarstår ändå de livsviktiga utmaningarna: klimatförstörelsen och hur den hänger ihop med den skenande ojämlikheten och samtidiga materiella överflödskonsumtionen hos de flesta i vårt land.

Inga kommentarer: