2011-09-01

Det händer i Klostergården av Gunnar Stensson

Den nya Fritidsgården bygg
Förberedelserna för att bygga Mötesplats Klostergården” pågår, bekräftar Helena Nilsson på Lundafastigheter. Planen för interiören justeras. Det handlar om bibliotek, möteslokaler med möjlighet till musik, teater, film osv. I januari 2012 läggs planen ut på entreprenad. I maj kan man förvänta att spaden sätts i jorden och i september 2013 ska ”Mötesplats Klostergården” vara färdig för invigning. Alla beslut är fattade och Helena tror inte det finns risk för att kommunfullmäktige ännu en gång stoppar projektet.
   Vi får alltså vänta ett tag till. Inte förrän hösten 1913 blir det möjligt att rensa bort de gamla baracker där Fritidsgården varit inrymd de senaste 10 åren. Först då kan parken återfå sin forna skönhet.

Fontänen i Klostergården restaureras
Soliga septembereftermiddagar brukade mina föräldrar brukade sitta och dricka kaffe vid fontänen i Klostergården. Vattnet glittrade och lönnarna lyste röda.
   Fontänen är torrlagd sedan flera år. Där finns bara en rund grå cementbassäng med skräp och vissna löv. Det vackra parkrummet är vandaliserat.
   Vid fullmäktigemötet den 26/8 frågade Sven-Bertil Persson, DV, om det finns planer på att restaurera dammen.
   Oskar Kranz, FP, ledamot i Tekniska nämnden, svarade att Tekniska förvaltningen inlett planeringsarbetet. Äntligen kan vi hoppas på att Klostergårdsfältets ursprungliga skönhet återskapas!

Klostergårdsskolans fotbollsplan – en lervälling!
Stora leriga pölar täcker Klostergårdsskolans fotbollsplan. Föräldrarna tog i våras initiativ till ett medborgarförslag där de begärde att planen skulle dräneras och förses med konstgräs eftersom den var obrukbar på grund av vatten och gyttja. 
   Förslaget behandlades först i Kultur- och Fritidsförvaltningen, som skickade det till kommunfullmäktige, som i sin tur beslöt att hänskjuta det till Tekniska förvaltningen – där man ingenting hört och ingenting vet om saken. Segdragning alltså – demokratiskt underskott.
   Vi tycks bli tvungna att göra nya påstötningar för att få kommunen att agera.

Inga kommentarer: