2016-02-11

DN instämmer: Donald Trump är en kass ekonom
av Gunnar Stensson

För ett par veckor sedan fastslog VB att Donald Trump är en kass ekonom. Vår källa var en analys i finanstidningen Forbes. Nu har DN hittat samma artikel och kommit till samma slutsats. 
   Efter Forbes gjorde affärstidningen Business Week en liknande analys och konstaterade, att Trump skulle ha varit dubbelt så rik om han placerat sin ärvda förmögenhet i en indexfond i stället för att på egen hand joxa med affärer och spekulationer som han är för dum för att begripa sig på. (Marianne Björklund, Krister Törnmalm, DN 9/2)
   Donald Trump skulle ha blivit ”dubbelt så rik utan att lyfta ett finger”. Frasen är ordagrant hämtad från Pikettys Kapitalet. Piketty var den förste som observerade att världens rikedomar automatiskt graviterar till de största förmögenheterna.
   I tisdags vann Trump det republikanska primärvalet i  New Hampshire. Han vill skjuta folk på New Yorks gator, återinföra skendränkningar ”och värre” och bygga en hundramila mur längs gränsen till Mexiko. Det har gjort honom populär.
 

 
The Hateful Eight,Tarantinos lika iskalla som blodiga satir om det amerikanska samhällets myter och värderingar, är skrämmande och träffsäker.Se den och kolla vilken av de åtta hatarna som skulle kunna vara Donald Trump.

Inga kommentarer: