2012-11-15

Vänortsföreningen Lund-León firar 25 år


Flickor lär sig sy hos Las Tías i León
Under 1987 bildades Vänortsföreningen Lund-León för att bidra till att samarbetet mellan de båda vänorterna utvecklades. Föreningen kan nu blicka tillbaka på 25 års verksamhet och firar detta lördagen den 24 november kl 13.30-16.00 i Martas kafé, Stadsbiblioteket
   Alla intresserade är välkomna. En särskilt varm inbjudan riktar arrangörerna till de anställda och förtroendevalda som bidrar med ”Tian till León” eller ”Tjugan till León” varje månad. Tack vare dessa bidrag kan föreningen stödja två verksamheter i León. I den ena får ungdomar som befinner sig i riskzonen hjälp att fullfölja sin skolgång, få praktik och yrkesutbildning. Verksamheten drivs av en kvinnoorganisation; ”Las Tías”. Vidare stödjer föreningen inköp av barn- och skolböcker till det kommunala biblioteket.
   Nicaragua är efter Haiti det fattigaste landet i Latinamerika. Behovet av stöd är stort. Sedan 1990 kan Lunds anställda medge ett löneavdrag varje månad – ”Tian till León”. Penningvärdet har minskat sedan dess så nu vädjar vänortsföreningen till anställda och förtroendevalda att avsätta 20 kr/mån. Enklast är att meddela din löneförrättare, namnet står på lönebeskedet.

Program
Jubileet inleds kl 13.30.
Kl 14.00 spelar Kulturskolans orkester Blåsett musik från Nicaragua och Sverige under ledning av Joakim Casagrande.
   Kommunfullmäktiges ordförande Annika Annerby Janssonhälsningstalar. Därefter går ordet till Lennart Prytz, kommunfullmäktiges 2:e vice ordförande.
   Vänortsföreningen kommer att redogöra för sin verksamhet.
   Karin Lentz och Joséantonio García läser dikter.
   Ulf Teleman spelar melodier från Nicaragua på valthorn.
Affisch »

Inga kommentarer: