Den stora ätstörningen: maten, makten, miljön
Gunnar Rundgren visar att mycket av
den mat vi idag äter bestäms av den globala marknaden. En marknad som
kräver en allt större specialisering av jordbruket. Och en
specialisering som medför stora miljöproblem både i Sverige och globalt.
I våra affärer hittar vi mat från hela världen samtidigt som den
regionala matmångfalden försvinner. Ett ökat intresse för lokal och
ekologisk mat ger dock hopp.
Gunnar Rundgren är bonde, konsult och författare. Han har bland annat skrivit boken "Den stora ätstörningen: maten, makten, miljön". Länk till hans blogg. Lyssna på en radiointervju från 2017 i programmet Meny: Den stora ätstörningen
Gunnar Rundgren är bonde, konsult och författare. Han har bland annat skrivit boken "Den stora ätstörningen: maten, makten, miljön". Länk till hans blogg. Lyssna på en radiointervju från 2017 i programmet Meny: Den stora ätstörningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar