2018-02-22

Öppna Shuhada Street i Hebron!

Varför är det här viktigt?
Den 25 februari 1994 dödades 29 palestinier under fredagsbönen i Ibrahimi-moskén av den israeliska bosättaren Baruch Goldstein. Sedan dess har Shuahda Street, en gång huvudgatan och det ekonomiska navet i Hebron, varit nästan helt stängt för palestinier. På och runt om Shuhada finns det 23 checkpoints, 100 vägspärrar, 1 800 stängda butiker och mer än 1000 tomma bostäder. Dörrarna till de palestinska affärer och hemmen är förseglade och familjerna som fortfarande bor kvar utsätts ständigt för trakasserier och våld från de israeliska soldater och bosättare som, jämför med palestinierna, kan vandra fritt på hela gatan.
 

 
Vi uppmanar samtliga ledamöter i Sveriges riksdag, särskilt i regeringen, att använda allt sitt inflytande och makt att pressa Israel till att återöppna Shuhada Street och upphöra med deras segregerings politik i staden Hebron (Al-Khalil).
Skriv på namninsamlingen!
 
Open Shuhada Street kampanjen 2018 i Sverige

Sedan 2009 leds kampanjen både lokalt och internationellt av den palestinska organisationen Youth Against Settlements (YAS). Målet är att öppna den betydelsefulla gatan Shuhada i Al-Kahlil (Hebron) och att uppmärksamma de kränkningar och orättvisor som palestinier dagligen utsätts för. Genom denna kampanj hoppas vi kunna övertyga makthavare och allmänheten att pressa Israeliska regeringen att öppna Shuhada, och kräva att dem följer internationell lag och mänskliga rättigheter i hela Palestina.
   Två palestinska YAS-aktivister kommer till Sverige den 26 februari och stannar till 10 mars. De kommer besöka Malmö, Göteborg och Stockholm. Info om offentliga event - kommer om kort.
Malmö/ Lund 26 februari - 1 mars
27 Feb (18:00-21:00) - Offentlig föreläsning: Sofielunds Folkets hus, Malmö. Se Facebook
28 Feb (17:30-20:00) - Smålandsnation, Lund. Se Facebook 

Inga kommentarer: