2017-03-02

8 mars - internationella kvinnodagen


 
På internationella kvinnodagen samlas vi under parollen “Feminism är bra för alla”.
   Vi är en rad ideella organisationer som vill uppmärksamma att kampen för jämställdhet fortsätter!
   Vi har under den senaste tiden påmints gång på gång om att inga framsteg kan tas för givna när det gäller rättigheter som aborträtten och kriminalisering av våld mot kvinnor. Vi har sett motgångar både internationellt och i Sverige. Samtidigt har vi också fått se att många samlas för att göra motstånd och kämpa för förändring. Vi har fått se styrkan i gemenskap och uppmanar nu alla att delta på 8 mars demonstration i Lund och göra sin röst hörd! Feminism är bra för alla!
   15.30 Samling på Stortorget
   16.00 Gemensamt demonstration
            Återsamling på Stortorget för tal och musik
   17.15 Avslutning
   17.30-19.00 Panelsamtal om jämställdhet på stadsbiblioteket, arrangeras av Zonta.
Arrangörer: Kvinnojouren Lund, Tjejjouren i Lund, Zonta, Noomi, Tillsammans för Lund, Soroptimisterna, Svalorna Indien Bangladesh, Svenska Kvinnors Vänsterförbund och Freethem.
Läs mer på facebook »
 

 
För andra året i rad uppmärksammar nu Mejeriet den internationella kvinnodagen med en helkväll full av kultur som bekräftar och utmanar. Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf kommer tillsammans med kollegan Thom Gisslén till Lund för att prata om humorn i det politiska allvaret och allvaret i att bajsa på sig på Afrikas högsta punkt. Hedda Vitestam kommer med sin fotoutställning ”Tuttar som tuttar” - en utställning med målet att avdramatisera av kroppen genom att framhäva det naturliga på ett icke sexuellt sätt. Det blir också Mejeriet-premiär för stickningsbio på Södran, en feministisk marknad, workshop i dansformen Vogue Femme med Anneleen de Cuyper, livemusik och mycket annat.
8 mars kl. 18:00 – 23:00
Läs mer på facebook »

Inga kommentarer: