2018-06-14

Stå upp mot vargarna i fårakläder! Varför är det ingen som talar ut om sverigedemokraterna och deras budskap? av Staffan Lindberg

Främlingsfientligheten och värnandet av det ”svenska” är en förgörande flirt med människors småskurenhet och själviska instinkter. Det är ett försök att återvända till 1930-talets rasism, som vi nätt och jämnt lyckades värja oss mot på den tiden.
   Många visste om morden på miljontals judar i nazisternas koncentrationsläger, men vågade inte se dem, ville inte veta om dem. Ska vi nu drabbas av samma förnekelse och pest? Som om ”det kan inte hända här och nu. SDs folk är ju så städade och trevliga. Det kan inte hända igen.” Det är bara att se sanningen i vitögat. Det kan hända igen!
   Vi behöver ett ”korståg” mot oanständigheten, mot ondskan i sin moderna skepnad av ”sunt förnuft” och blågula nationaldräkter. En upplysning som kan få folk att lyssna och tänka om.

Sanningen är att vi svenskar är ett uppblandat folk, som hela tiden förnyats genom invandring och dess nya kulturer. Alltifrån valloner för femhundra år sedan till 60-talets sydeuropéer och 90-talets bosnier har den svenska samhällsutvecklingen och ekonomin förstärkts av skickliga och hårt arbetande invandrare, som ibland utbildat om sig här och är viktiga i olika professioner. På 1890-talet kom till exempel skickliga maskinskötare och smeder från Danmark, Tyskland, Polen och Ryssland och förstärkte den svenska industrialiseringen. Utan dem hade allting tagit mycket längre tid. De var judar, de var katoliker, de var ortodoxa kristna. Alla smälte de in här i arbete, facken, egnahemmen och fritiden. Deras barn gifte sig med de infödda.
   Integration av invandrare har alltså nästan alltid varit en svensk modell. När landet stängdes under 1930-talet stod också tiden stilla i arbetslöshet och hopplöshet. Att stänga in sig var i själva verket vägen till undergång, som tack och lov inte varade längre än till att Hitler besegrades.
   Sverigedemokraterna har sina rötter i nazismen. Att de just nu framstår som rumsrena är oanständigt och bryter med det moderna Sveriges traditioner av demokrati och öppenhet.

Gå ut på gator och torg och berätta detta. I vårt land är vi anständiga, inte rasister och främlingsfientliga.
Stå upp demokratiska politiker och engagerade medborgare mot dessa mörkrets ”furstar”. Berätta sanningen om dem, inget annat.

Inga kommentarer: