2018-11-22

Noterat

Att vara liberal är att vara kluven
Det var inte bara Sverigedemokraterna som i onsdags (14/11) stoppades på maktens tröskel. Då stoppades även högerns svans. Med en M-KD-regering hade denna svans kunnat vifta ännu mera lätt och ledigt, legitimerad av ett regeringsinnehav: nätets illitterata högermobb, ett gäng gapiga ledarskribenter, som av någon outgrundlig anledning kallar sig ”liberala” eller ”obundna”, tvivelaktiga publikationer och organisationer som hålls under armarna av reaktionära stiftelser och nätverk.
Per T Ohlsson, SDS 18/11.
(högerns svans: Christian Sonesson i Staffanstorp, Carina Wurzler i Vellinge; gapiga ledarskribenter: se GP, SvD och Ex; reaktionära stiftelser: Timbro, Svenskt näringsliv)

”För liberalerna är det av existentiell betydelse att säga nej till en S-ledd regering” heter det i Skåneliberalernas protestuttalande mot Björklunds öppning för att släppa fram en S-ledd regering. Uttalandet har initierats av bland andra Philip Sandberg, som också i en debattartikel i Svenska Dagbladet hävdat att det ”skulle uppfattas som ett stort svek” bland L-väljare om partiet lät Stefan Löfven fortsätta som statsminister.
   Är Philip Sandberg mer intresserad av att säga nej till Stefan Löfven än att stoppa Sverigedemokraterna och högerns svans, nätets illitterata högermobb, gänget av gapiga ledarskribenter som av någon outgrundlig anledning kallar sig ”liberala” eller ”obundna”?

Även Sverige dras in i miljardsvindeln Cum-ex
Bolag som misstänks ha medverkat till att Danmark har svindlats på miljardbelopp har fått tiotals miljoner från svenska Skatteverket.
   Det handlar alltså inte om skatteplanering utan om att ta pengar som andra skattebetalare stått för, som skulle gått till vård, skola och annat. SDS 20/11

Inga kommentarer: