2017-04-20

Våren är här: Röda Kapellet spelar på Mårtenstorget
av Lars B

– När kommer ni ut på torget och spelar? frågade min grönsakshandlare på torget när jag en dag i början av mars handlade endiv, tomater och lite potatis.
 – Vi kommer den 8 april.
 – Bra. Det är så trevligt att lyssna på er musik när vi står och säljer.
Förra lördagen var det så den 8 april och Röda Kapellet var på plats på Mårtenstorget, fast i konkurens med en uppsjö av internationella fast-food vagnar. Ingen plats för min grönsakshandlare den lördagen. Det var kallt och drev ett lätt regndis, men när RK håller apellmöte då har våren kommit! Mötet handlade om Stad och land. Ett ambitiöst talarprogram ledsagade musiken och man lockade många lyssnare från fast-food vagnarna.
 

 
Den 22 april blir det så ett nytt apellmöte, Vård och omsorg, och efterföljande apellmöte den 13 maj, skall handla om Klassamhället. Utmanande mötestitlar båda två. Om ni kommer till Mårtenstorget vid 11 tiden den 22 april kan ni bl.a. höra Kapellet sjunga en ny text till ”Du skall få min gamla cykel…”
   Kan ni ta min gamla mormor tills hon dör?
   Hon är klar i knoppen men en smula skör.
   Ni behöver inte klema för ni heter ju Carema.
   Kan ni ta min gamla mormor tills hon dör?
Och tre strofer till. Missa inte dem!
   Innan dess, den 29 april, så spelar Kapellet i Malmö i samband med att Klimatmarschen anländer dit. Den 30 spelar man vid Valborgsbrasan nere på S.t Lars, klockan 19, och den 1 maj vid demonstrationerna i Trelleborg, Malmö och Lund. Någon dags vila av läpparna och så blir det spelning den 6 maj på Arbetarfilmfestivalen på Pandora, i Malmö.
   Efter apellmötet den 13 maj blir det senare på dagen spelning vid Lundaloppet och den 16 vid Blodomloppet i Malmö. Kapellet avslutar så en hektisk vår med att den 28 maj medverka i ”Vi trodde vi visste”, med Sofia Thelin. Samma program som i december på Magle Konserthus, men nu i Eriksfältkykan i Malmö. Slutligen, spelar Kapellet för Vänskapsföreningen Lund-Leon den 10 juni.
Men det kan komma mer.
Välkomna att lyssna, hälsar Röda Kapellets styrelse
Lars B, 2:a klarinett

Inga kommentarer: