2017-05-11

Röda Kapellet och klassklyftorna

På lördag äger det sista av vårens appellmöten rum med Röda Kapellet på Mårtenstorget. Kl 11 - 12 står de där igen, Vänsterns högljudda banerförare. Den här gången handlar det om de växande klassklyftorna.
   Visste ni att Sverige är det land inom OECD-området där klassklyftorna ökar mest. De rikare blir rikare, de fattiga blir fattigare, som Peps sjunger. Samtidigt som högern med Anna Kindberg Batra i spetsen vill dra undan ytterliggare 22 miljarder från den gemensamma sektorn och öka bördorna för arbetslösa, sjukskrivna och asylsökande kämpar riskkapitalister och allianspartierna för att marknadens profiter och inte människors behov ska styra vård, skola och omsorg.
   Visste ni att Sverige är det enda land i världen som tillåter privata ägare att ta ut vinst från skattefinansierade skolor? Om detta och lite till handlar appellmötet på lördag. Förutom tal och musik kommer som vanligt också elaka visor om överklassen att framföras.
   Står ni kvar en stund till, så där till klockan 14 så kan ni få fortsätta att lyssna på Röda Kapellet på torget. Då spelar orkestern uppeggande musik för Lundaloppets löpare som springer förbi nån gång på eftermiddagen.

Inga kommentarer: