2017-03-30

Lex Conrad. Forts av Gunnar Stensson

Ägaren till Runstyckets förskola i Malmö avslöjades som mobbare i ”Kalla fakta” i TV4 i tisdags förra veckan. Hen försökte mota bort 8-årige Conrad Dahl som lider av lindrig autism från förskolan för att hen fruktade att han skulle bli för dyr! Vinsten på 5 miljoner skulle hotas. Vi refererade fallet i förra VB, som ni säkert minns.
   Nu har vi tack vare Jens Mikkelsen (SDS 23/3) fått veta att förskolan ägs av Helen Widman, gift med Allan Widman, försvarspolitisk talesman för Liberalerna. Suppleant i förskolan Runstyckets styrelse är Emma Widman, tidigare ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Malmö och dotter till Allan Widman.
   Helen Widman anmälde Conrads föräldrar till socialtjänsten om de inte flyttade Conrad till en annan skola. ”Den rättsliga delen i den här beklämmande historien borde inte vara färdig – hur skulle detta kunna vara lagligt? - men oavsett hur det slutar står det klart att Conrad fått en mycket sämre start i livet än han borde”, skriver Fredrik Virtanen (AB 25/39). 
   Det är barn som Conrad som drabbas när vinstdrivande aktiebolag härjar på våra skolor. Det är en konsekvens av Liberalernas skolpolitik.

Inga kommentarer: